Składniki:
- 3 galaretki (np. żółta, zielona, czerwona)
- 1 opakowanie mleka skondensowanego niesłodzonego 500g
- borówki amerykańskie ok 20 dkg
- forma tortownica średnica 26cm
Schładzamy mleko
skondensowane. Tortownicę natłuszczamy. Dwie galaretki rozpuszczamy
(zieloną i żółtą) w szklance przegotowanej wody. Natomiast
czerwoną przygotowujemy zgodnie
z opisem na opakowaniu. Wystudzić. Odmierzamy około 250ml mleka i ubijamy mikserem
ok. 3 minuty, następnie wlewamy wystudzoną galaretkę zieloną. Delikatnie mieszamy i przelewamy do formy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut do stężenia. Gdy pierwsza warstwa już stężeje, wylewamy na nią bardzo delikatnie czerwoną galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia.
z opisem na opakowaniu. Wystudzić. Odmierzamy około 250ml mleka i ubijamy mikserem
ok. 3 minuty, następnie wlewamy wystudzoną galaretkę zieloną. Delikatnie mieszamy i przelewamy do formy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut do stężenia. Gdy pierwsza warstwa już stężeje, wylewamy na nią bardzo delikatnie czerwoną galaretkę i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Mając już gotowe
dwie warstwy (pianka i galaretka), przygotowujemy trzecią ostatnią
warstwę
z żółtej galaretki. Znów odmierzamy około 250ml mleka i ubijamy mikserem ok. 3 minuty i wlewamy wystudzoną galaretkę żółtą. Delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy na uprzednio przygotowane warstwy i dekorujemy borówkami amerykańskimi, a następnie całość dajemy do lodówki do zastygnięcia.
z żółtej galaretki. Znów odmierzamy około 250ml mleka i ubijamy mikserem ok. 3 minuty i wlewamy wystudzoną galaretkę żółtą. Delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy na uprzednio przygotowane warstwy i dekorujemy borówkami amerykańskimi, a następnie całość dajemy do lodówki do zastygnięcia.
Komentarze
Prześlij komentarz