Składniki:
z proszkiem do pieczenia, aromat waniliowy. Wsypać pokrojony w kostkę rabarbar. Ciasto wlać do formy (np. okrągłej - średnica 26cm) i piec w temperaturze 180*C przez ok. 45 min (piekarnik elektryczny grzałka górna i dolna). Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem dla dekoracji.
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 50 dag rabarbaru
z proszkiem do pieczenia, aromat waniliowy. Wsypać pokrojony w kostkę rabarbar. Ciasto wlać do formy (np. okrągłej - średnica 26cm) i piec w temperaturze 180*C przez ok. 45 min (piekarnik elektryczny grzałka górna i dolna). Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem dla dekoracji.
Komentarze
Prześlij komentarz