Składniki na 4 porcje:
Galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody i studzimy. Odmierzamy 250ml mleka
i ubijamy mikserem ok. 3 minuty, następnie wlewamy wystudzoną galaretkę. Powstałą masę wlewamy delikatnie do pucharków. Odstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, rozprowadzamy na jej wierzchu dżem i możemy udekorować bitą śmietaną ubitą samodzielnie bądź gotową w sprayu.
- 1 galaretka wiśniowa
- 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
- słoiczek dżemu wiśniowego marki Stovit
Galaretkę rozpuszczamy w szklance przegotowanej wody i studzimy. Odmierzamy 250ml mleka
i ubijamy mikserem ok. 3 minuty, następnie wlewamy wystudzoną galaretkę. Powstałą masę wlewamy delikatnie do pucharków. Odstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje, rozprowadzamy na jej wierzchu dżem i możemy udekorować bitą śmietaną ubitą samodzielnie bądź gotową w sprayu.
Komentarze
Prześlij komentarz