Składniki:
- 1 opakowanie wrapów do tortilli (ok. 4 – 6szt. Placków)
- 1 opakowanie serka kanapkowego np. Hochland Almette z ziołami lub czosnkiem niedźwiedzim
- 1 główka sałaty
- ogórki konserwowe – kilka sztuk
- ok. 20 dkg salami i szynki konserwowej
- słoiczek oliwek (najlepiej krojone)
- folia do żywności
Wrapy smarujemy
serkiem. Na serek układamy porwane liście sałaty. Ogórki kroimy w
paseczki (jak frytki), salami na połówki, szynkę w paski. Oliwki
jeśli nie mamy krojonych – na połówki. Następnie układamy na
sałacie kolejno naprzemiennie rzędy ogórka i salami. Rolujemy,
zawijamy dokładnie w folię spożywczą i dajemy do lodówki.
Kolejny wrap - na sałacie układamy na zmianę rzędy szynki i
oliwki. Rolujemy, zawijamy dokładnie w folię spożywczą i dajemy
do lodówki. Czas ochłodzenia
wrapów to min. 2 godziny - będę one wtedy bardziej zwięzłe.
Wszystko zależy od tego ile mamy czasu. Wyciągamy z lodówki,
kroimy na ok 1,5cm kawałki.
Ja podaję
składniki, które lubię ja i moja rodzina. Wrapki można komponować
dowolnie – przecież każdy z nas ma inny smak i gust :-)
Komentarze
Prześlij komentarz