Składniki na 2-3 porcje:
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulkę i mięso (ok 5-10min).
Następnie, gdy mięso jest już dostatecznie podsmażone, dodajemy: pomidory z puszki i oliwki. Mieszamy i gotujemy wszystko ok 5 minu aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodajemy przyprawy.
- 200g makaronu świdry (fusilli)
- puszka krojonych pomidorów
- ok.300g mielonego mięsa wieprzowego
- 75g (masa po odsączeniu) oliwek zielonych
- 1 mała cebula ok.100g
- przyprawy: bazylia, oregano, czosnek, czarny pieprz, sól
- 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju smażymy cebulkę i mięso (ok 5-10min).
Następnie, gdy mięso jest już dostatecznie podsmażone, dodajemy: pomidory z puszki i oliwki. Mieszamy i gotujemy wszystko ok 5 minu aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodajemy przyprawy.
Gotowym sosem polewamy ugotowany makaron. Gotowe i smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz