Składniki:
Bagietkę kroimy na osiem części i układamy na blasze.
Mozzarellę kroimy w kostkę, paprykę w paski a cebulkę w kostkę.
Pieczarki obieramy, kroimy na plastry, myjemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, a następni wrzucamy na rozgrzany tłuszcz cebulkę i pieczarki. Smażymy, aż pieczarki odparują z wody (po usmażeniu jest ich około połowy mniej).
Na bagietce układamy: pieczarkowy farsz, paski papryki i ser.
#kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo
- 1 długa bagietka
- minimum 1/2kg pieczarek (może być troszkę więcej)
- 1/2 czerwonej papryki
- mała cebula
- kulka mozzarelli (ja użyłam Zottarellę Ball 125g Classic)
- olej do smażenia
Bagietkę kroimy na osiem części i układamy na blasze.
Pieczarki obieramy, kroimy na plastry, myjemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, a następni wrzucamy na rozgrzany tłuszcz cebulkę i pieczarki. Smażymy, aż pieczarki odparują z wody (po usmażeniu jest ich około połowy mniej).
Na bagietce układamy: pieczarkowy farsz, paski papryki i ser.
Wstawiam do nagrzanego do 180stopni piekarnika (elektryczny grzałka góra-dół) i pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.
Jeśli ktoś lubi zapiekankę można polać keczupem. Smacznego!
#kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo
Komentarze
Prześlij komentarz