Składniki:
Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Brzoskwinię i ananasa kroimy na kawałeczki. Ser trzemy na tarce na średnich oczkach a szynkę w drobną kostkę. Wszystko mieszamy ze sobą i łączymy z majonezem. Gotową sałatkę możemy udekorować kawałeczkami brzoskwini, posypać np. słonecznikiem czy żurawiną.
- 2 słoiki selera w zalewie (np. Seler wyborny - Rolnik)
- 1 puszka brzoskwiń
- 3/4 puszki ananasa
- 20 dkg sera żółtego
- 5 łyżek majonezu kieleckiego
- 10 dkg szynki konserwowej (np. Krakus)
- połowa puszki kukurydzy
Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Brzoskwinię i ananasa kroimy na kawałeczki. Ser trzemy na tarce na średnich oczkach a szynkę w drobną kostkę. Wszystko mieszamy ze sobą i łączymy z majonezem. Gotową sałatkę możemy udekorować kawałeczkami brzoskwini, posypać np. słonecznikiem czy żurawiną.
Komentarze
Prześlij komentarz