Składniki:
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180-190 stopni (elektryczny, grzałka góra - dół). Rybę myjemy kroimy w mniejsze kawałki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układam w nim dorsza skórą w dół. Na rybie układamy kawałki masła, lekko oprószam solą z chili i czosnkiem, pieprzem i koperkiem.
A następnie przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku ok 30 minut. Gotowe. Podajemy z ziemniakami i surówką.
- ok. 800g filetu dorsza ze skórą
- 2 łyżki oleju
- koperek suszony
- sól z chili i czosnkiem (w młynku)
- pieprz czarny mielony
- masło
- folia aluminiowa
- naczynie żaroodporne
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180-190 stopni (elektryczny, grzałka góra - dół). Rybę myjemy kroimy w mniejsze kawałki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układam w nim dorsza skórą w dół. Na rybie układamy kawałki masła, lekko oprószam solą z chili i czosnkiem, pieprzem i koperkiem.
A następnie przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w piekarniku ok 30 minut. Gotowe. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz